У Давосі почався 48-ий Всесвітній економічний форум
https://i0.wp.com/www.harbus.org/wp-content/uploads/2017/02/large_5Tag7SZINqjwNNmcmPZwaHSGuVsOvMvcmkJ-jgjgVgU.jpg?fit=1008%2C435

У Давосі почався 48-ий Всесвітній економічний форум

Участь у форумі беруть, зокрема, Анджей Дуда та Матеуш Моравєцький. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

На швейцарському гірськолижному курорті Давос почався 48-ий Всесвітній економічний форум. Участь у форумі беруть три тисячі гостей зі світу політики, бізнесу та шоубізнесу. Зустріч відкрили ініціатор Всесвітного економічного форуму в Давосі Клаус Шваб, президент Швейцарії Ален Берсе та прем’єр-міністр Індії Наренда Моді.

Гасло цьогорічного форуму – «Заради спільного майбутнього в поділеному світі», і саме до співпраці держав закликав президент Берсе.

У Давосі найбільше очікують на виступ президента США Дональда Тармпа, який має відбутися у п’ятницю. У цьогорічному форумі візьмуть участь президент Польщі Анджей Дуда та польський прем’єр Матеуш Моравєцький, а також канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон та прем’єрка Великобританії Тереза Мей.

Головна мета форуму від моменту його створення у 1971 році полягає у тому, щоб змінити світ на ліпше. Критики, однак, вважають, що зустрічі у Давосі нічого нового не вносять. Тому і цьогоріч противники Всесвітнього економічного форуму обіцяли численні демонастрації, однак усі відкликано через несприятливі погодні умови. Рекордні опади снігу заблокували доїзні дороги до міста, а також рух у самому Давосі. Найпростіше дістатися на форум гелікоптером.

Всесвітній економічний форум у Давосі триватиме до неділі.