У Кракові запланована реконструкція найстаршого мосту

У Кракові запланована реконструкція найстаршого мосту

У березні дорожники розпочнуть роботи з реконструкції вулиці Краківської та мостового переходу Юзефа Пілсудського, який з’єднує Казімеж з Подгуже. Це найстаріший міст на Віслі, конструкції минуло 86 років. Під час реконструкції мосту проїзна частина  для руху автотранспорту та трамваїв буде закритою протягом 8 місяців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

В рамах будівельних робіт, буде відреставровано трамвайне покриття на вул. Краківський. Також збудують нові велосипедні доріжки та ширші пішохідні доріжки. Новий вигляд отримає й сам міст Пілсудського.

— Роботи будуть проводитися на мостовому переході, і одним з найбільш вражаючих етапів роботи буде підйом окремих елементів мосту, щоб замінити підшипники та деякі елементи конструкції моста”, — повідомляє краківський магістрат.

Підрядник замінить старі ліхтарі на нові, запланована заміна ілюмінації, подібно до тих, що на Kładce Bernatka. У зв’язку з модернізацією моста, у водіїв і пасажирів виникнуть значні труднощі. Протягом 8 місяців міст не буде чинний, а рух для автомобілів та трамваїв — призупинено.

Міст Пілсудського був введений в експлуатацію в 1933 році. Наприкінці Другої світової війни в січні 1945 р. міст підірвали німецькі війська, а його південний проліт на стороні Підгорже опинився у воді. Після трьох років реконструкції міст називали мостом Костюшко або Другим мостом. Однак, для краків’ян міст на завжди залишився Пілсудським. І це офіційна назва, яку відновили конструкції в 1990 році.