У Криниці проходять XIII Всесвітні зимові полонійні ігри
http://external.polskieradio.pl/files/9a692f84-1ac9-4b19-b643-4aec3317abd3.file

У Криниці проходять XIII Всесвітні зимові полонійні ігри

За словами спікера Сенату Польщі, ці ігри є нагодою для побудови полонійної та національної спільноти. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У понеділок, 26 лютого, у курортному місті Криниця, що у Південній Польщі, відбувся перший день спортивних змагань XIII Всесвітніх зимових полонійних ігор. У них беруть участь майже 550 спортсменів з 24 держав, зокрема Білорусі, Литви, України, Чехії, Іспанії, США та Канади.

Полонійні атлети беруть участь у таких дисциплінах як: лижний біг, гірськолижний спорт, сноубординг, шорт-трек, фігурне катання. Крім того, представники польської діаспори змагаються у хокеї, скандинавській ходьбі та багатоборстві. Частина змагань відбувається у сімейних заліках.

Змагання з гірськолижного спорту проходять на горі Явожина Криницька. Умови на схилах особисто перевірив спікер Сенату Станіслав Карчевський. Він сказав, що траса дуже добре підготовлена для спортивних змагань.

Політик додав, що ці ігри – це не тільки можливість для побудови полонійної спільноти, але теж побудови національної спільноти. Йдеться про те, аби поляки мали добрий контакт зі своєю рідною країною, – наголосив спікер Сенату.

XIII Всесвітні зимові полонійні ігри триватимуть до четверга, 1 березня. Крім спортивних змагань, у Криниці відбуваються зустрічі, присвячені культурі та історії Польщі.

Почесний патронат над цим заходом здійснює президент Польщі Анджей Дуда, а медіа-патроном є Польське радіо для закордону.