У місті стартує кампанія «Вроцлав не марнує»

У місті стартує кампанія «Вроцлав не марнує»

Мер Вроцлава Яцек Сутрик оголосив про відкриття кампанії #WROCŁAWNIEMARNUJE, яка покликана заохотити мешканців міста відмовитись від пластику і виконувати кілька простих правил для покращення не лише свого життя, а й життя наступного покоління. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На своїй офіційній сторінці у Фейсбуці мер міста заявив, що “Ми робимо це для себе і для майбутніх поколінь. Ми починаємо з проекту #WROCŁAWNIEMARNUJE — адже хочемо виховувати, заохочувати інших і ставати для них прикладом. Ми відмовимося від пластику в офісі, міських установах і на заходах, організованих містом, а під час марафон чи під час гуляння громади покажемо, як не марнувати і не викидати їжу. Також ми проводитимемо екологічні уроки в школах, а з травня MPWiK Вроцлав на рахунках за воду інформуватиме мешканців міста про її якість.

“Вроцлав не марнує” — це багатогранна і довгострокова кампанія, це наша відповідь на заклик світу зберегти навколишню природу. Почнемо з себе, тож зробімо перший крок!” — закликав Яцек Сутрик.

Також на прес-конференції він додав, що на даний момент він готує спеціальне розпорядження мера, що передбачає відхід від використання одноразової пластикової упаковки і столових приладів у міському офісі та установах, а також під час заходів, організованих містом. Як він пояснив, під час півмарафону у Вроцлаві, пластикові чашки будуть замінені на паперові, а під час фестивалю «Europa na widelcu» страви подаватимуться на біорозкладаних тарілках.