У Польщі пройде один з найбільших форумів електромобільності

У Польщі пройде один з найбільших форумів електромобільності

У вересні у Варшаві відбудеться один із найбільших форумів у світі, присвячений просування електромобільності. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Віце-міністр довкілля і президент конференції з питань клімату COP24 у Катовицях Міхал Куртика сповістив минулого тижня, що 18 і 19 вересня у Варшаві відбудеться форум з популяризації електромобільності – Global E-mobility Forum. До участі у цьому одному з найбільших у світі форумів запросили представників 43 країн – підписантів коаліції Driving Change Together – найбільшої світової коаліції за електромобільність, повідомляє www.polskieradio.pl.
Міністр Куртика нагадав, що організувати форум у Польщі зобов’язався прем’єр-міністр Матеуш Моарвєцький на кліматичному саміті, що пройшов у грудні минулого року в Катовіце.
Він зазначив, що Польща хоче бути одним з глобальних лідерів з електромобільності. За словами міністра, розвиток цього транспорту з низьким рівнем викидів є шансом на ліпше чисте повітря, на менше шуму у містах, а також на різке зменшення витрат на транспорт.
Віце-міністр довкілля Міхал Куртика також наголосив, що Польща зацікавлена у популяризації своєї промисловості, оскільки нині країна є найбільшим в Європі виробником та експортером автобусів із електричними двигунами, але також Варшава хоче розумного обговорення оптимальних умов для розвитку електромобільності у Польщі, в Європейському Союзі та у світі.
За найновішими даними, у першому півріччі 2019 року у Польщі зареєстрували 1836 легкових електричних та гібридних автомобілів. Це на понад 850 більше, ніж за аналогічний період 2018 року. Нині Польщею їздить 6092 електромобілі.
Інформація: Польське радіо
www.polskieradio.pl