У Польщі затримали українського хакера, якому загрожує 30 років тюрми у США
https://s.mind.ua/img/forall/a/201820/67.jpg?1519472477

У Польщі затримали українського хакера, якому загрожує 30 років тюрми у США

Українця розшукувало ФБР – на нього видали міжнародний ордер на арешт. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на zaxid.net.

Працівники Центрального слідчого бюро Польщі, які відповідають за боротьбу з кіберзлочинністю, у співпраці з ФБР затримали 44-річного громадянина України, якого підозрюють у поширені зловмисного програмного забезпечення. Про це розповіло RMF24.

Як зазначається, чоловік перебував у базі даних розшуку Інтерполу. Щодо нього був виданий міжнародний ордер на арешт. Польське Центральне слідче бюро зацікавилося ним після того як стало відомо, що чоловік може перебувати в одному з міст на півдні Польщі. Його знайшли у місті Бєльсько-Бяла, де і затримали.

Представники Центрального слідчого бюро Польщі повідомили, що затриманого чоловіка підозрюють в участі в організованій злочинній групі, яка займається поширенням зловмисного програмного забезпечення і хакерськими атаками. Зловмисні програми відстежували, а потім викрадали дані кредитних карт. Збитки, завдані діяльністю злочинної групи, сягають кількох сотень мільйонів доларів.

Хакерові загрожує до 30-ти років позбавлення волі. Наразі він заарештований і очікує рішення про екстрадицію до США.