У Вроцлаві стартує проект Wrośnij we WRO
http://www.radiowroclaw.pl/img/articles/65298/nyD6bo3R9a.jpg

У Вроцлаві стартує проект Wrośnij we WRO

У березні поточного року розпочнеться проект Wrośnij we WRO. Міська рада Вроцлава запрошує всіх охочих мешканців міста на брифінг, що відбудеться у вівторок 20.03.2018 о 13.00 на вул. Богуславській 8,10. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Інформаціний портал In Poland.

Минулого року муніципалітет Вроцлава розпочав пілотний проект під назвою „Wrośnij we WRO”, який викликав великий інтерес серед батьків наймолодших мешканців столиці Нижньої Сілезії. Тому влада міста вирішила продовжити та розширити проект, створивши Парки Молодого Вроцлавлянина (Parki Młodego Wrocławianina).

У вівторок, 20 березня 2018 року на брифінгу о 13.00, що відбудеться на першому поверсі в будинку, що на вул. Богуславський 8,10 (вхід поблизу залізничного насипу) будуть відомі всі деталі проекту «Wrośnij в WRO». На конференції виступатимуть, серед інших, Магдалена Пясецка — віце-президент Вроцлава, Моніка Пєц-Свєціцка — заступник директора Ради Зеленого міста, Дорота Фелікс — директор Вроцлавського Центру по соціальному розвитку і Домінік Клосовський — радник Міської ради Вроцлава.

Це перший зелений проект у Вроцлаві, який спільно творять сім’ї. Минулого року (2017) цілі родини, спільно в згоді, взяли участь у проекті «Wrośnij в WRO» –  посадили перші дерева в припаркових зонах міста. У рамках акції, на Гайовіцькому пагорбі у Вроцлаві (Wzgórzu Gajowickim we Wrocławiu), з’явилося 18 нових дерев. Цього року весною та восени з’явиться наступна партія саджанців.

Автором ідеї є Вроцлавський радник Sojuszu Lewicy Demokratycznej Домінік Клосовський. Проект WROśnij у Вроцлаві є частиною великої кампанії, в рамках якої створюються Parki Młodego Wrocławianina.

Приємно і з користю

Проект полягає не лише в посадці нових дерев у місті. Дерева будуть садити сім’ї, діти яких народилися або були усиновлені саме у Вроцлаві.

– Якщо у майбутньому хочемо мати чисте повітря і сприятливі умови в густонаселених районах міста, то ми повинні саджати дерева і ідея SLD є чудовою. Добре, що ця ідея з створення у Вроцлаві парків молодого вроцлавлянина тепер стає реальністю. Проект “WROśnij у Вроцлаві” адресований, насамперед, до сімей і особливо дітей, народжених або усиновлених у Вроцлаві, тому що ці дерева, як і діти будуть рости в нашому місті”, – говорить Домінік Мейер – радник міської ради Вроцлава.

За словами радника, спільна посадка дерев — це також добра нагода до зміцнення сімейних зв’язків та догляд за оточуючим навколишнім середовищем.

Дерев буде більше

На сьогоднішній день на Гайовицькому пагорбі посаджено 18 дерев. Наступна частина насаджень відбудеться у березні та восени цього року.

– Ми встановили дві локалізації, де жителі міста зможуть посадити дерева для своїх дітей. Навесні розпочнеться посадка 200 дерев у парку Авіценни (w Parku przy Awicenny) і ще 200 дерев в парку на Луговіні (w Parku przy Ługowinie)”, – каже Моніка Пец-Свєнціцка, заступник директора Ради Зеленого міста (Zarządu Zieleni Miejskiej).

– Ми сподіваємося, що мешканці міста будуть активно брати участь в цій ідеї і в майбутньому в цих парках будуть організовані сімейні пікніки”, – додає Магдалена Пясецька, віце-президент Вроцлава.

Чиновники пояснюють, що посадка саджанців дерев не буде здійснюватися довільно. Види дерев буде вибрано так, щоб вони відповідали навколишньому ландшафту та іншим деревам, що їх оточують.

Джерело: прес-матеріали муніципального відділу у Вроцлаві