Україна та Польща - стратегічні партнери
https://sobytiya.net/wp-content/uploads/2016/08/%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%88%D0%B0-670x357.jpg

Україна та Польща – стратегічні партнери

Україна та Польща – стратегічні партнери, і країни не мають іншого виходу, крім як співпрацювати – посол. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Міністри закордонних справ України та Польщі під час зустрічі озвучать спільну позицію з актуальних питань, і в Яцека Чапутовіча є розуміння, що країни – стратегічні партнери, заявляє посол Польщі в Україні Ян Пєкло.

“Є зміна (глави МЗС Польщі – ІФ), я думаю, буде зустріч міністрів закордонних справ України та Польщі, після чого ми почуємо їхню спільну позицію на прес-конференції. Я думаю, для наших країн немає іншого виходу, крім як співпрацювати. Ми – стратегічні партнери. Це розуміють як попередній глава МЗС, як новий, так і українці”, – сказав він у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” в понеділок у Києві.

При цьому дипломат наголосив: “Ми маємо обговорювати деталі, вести широкий діалог із міністрами, суспільством. У нас спільна доля”.

Раніше в понеділок міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що домовився з польським колегою Я.Чапутовічем про зустріч наприкінці лютого. “Ми розмовлятимемо з нашими польськими друзями саме на базі наших дружніх відносин, саме так, і необхідно припинити різні спекуляції та політизацію цього питання (історичних розбіжностей – ІФ)”, – сказав він у Києві на прес-конференції за підсумками діяльності української дипломатії в 2017 році та щодо пріоритетів на 2018 рік.