Український футболіст про те, як його запросили до польської збірної
http://external.polskieradio.pl/files/ba20cb39-a8cf-4e97-a34b-a16e5879767e.file

Український футболіст про те, як його запросили до польської збірної

Тарас Романчук: «Я спочатку не повірив, що це можливо. Зазнав легкий шок, коли мені про це повідомили, але потім усвідомив – мені це вдалося». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Півзахисник польської «Ягеллонії» Тарас Романчук, який недавно прийняв громадянство Польщі, отримав виклик в національну збірну цієї країни. Своїми емоціями колишній українець поділився з газетою «Przegląd Sportowy», повідомляє «Обозреватель».

«Я спочатку не повірив, що це можливо. Зазнав легкий шок, коли мені про це повідомили, але потім усвідомив – мені це вдалося. Мені зателефонував президент Польського футбольного союзу Збіґнєв Бонєк і запитав, чи погодився б я виступати за збірну Польщі, якби отримав такий шанс. Я відповів “так” – я зробив свій вибір, коли подав документи на отримання польського громадянства», – сказав Романчук.

Однак, навколишні сприйняли рішення екс-українця неоднозначно – не всі його підтримали в бажанні представляти Польщу.

«Іноді в роздягальні називали мене “фарбованим лисом”. Не можу ображатися на тих людей, хто проти того, щоб я виступав за збірну Польщі. Можливо, якоюсь мірою вони праві, але також мають рацію і ті, хто хоче мене бачити в футболці польської збірної. Кожен має право на свою думку. Я не ображаюся, продовжую працювати над собою, щоб довести тим, хто в мене вірить, що я можу грати», – підкреслив футболіст.