В Закопаному затримали трьох українців, які купили робочу візу: всі депортовані

В Закопаному затримали трьох українців, які купили робочу візу: всі депортовані

Прикордонники із Закопаного затримали трьох громадян України — двох жінок та одного чоловіка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Спершу 43-річного чоловіка затримали на одній із стоянок у туристичному місті Закопане. Іноземець перебував у Польщі з початку травня — спочатку у Кракові, а згодом у Варшаві.

На початку вересня він повернувся в Україну, звідки наприкінці місяця приїхав одразу до Варшави, а потім і до Закопаного. Він весь час їздив на основі робочої візи, але, як виявилося, він навіть і не думав влаштовуватися на офіційну роботу.

Заява, на підставі якої українцю виготовили візу, була видана однією з любуських компаній. Однак, зв’язавшись із суб’єктом, який довірив роботу громадянину України, прикордонники отримали інформацію, що він не з’являється на роботу. зрештою, на робочому місці він так жодного разу і не з’явився.

Через те, що перебування іноземця на території Республіки Польща не відповідало регламенту, комендант прикордонного посту в Закопане видав рішення про відкликання візи та рішення про зобов’язання повернення чоловіка із забороною повторного в’їзду на територію держав Шенгену строком на 6 місяців.

Трохи пізніше в одному з міст повіту Величка, працівники ПС із групи Замость у Рабці-Здруй провели перевірку законності перебування заробітчан та затримали двох жінок, громадян України, які також порушили законодавство і працювали нелегально, — повідомляє прикордонна служба в Закопаному.