Вхід до центру Вроцлава коштуватиме 30 злотих на добу
https://i.imgur.com/aLuyxJM.jpg

Вхід до центру Вроцлава коштуватиме 30 злотих на добу

Відтепер 30 злотих на день може коштувати в’їзд у самому центрі Вроцлава на машині з бензиновим або дизельним двигуном. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Gazeta Wrocławska.

Законопроект, який дозволив запровадити такі збори, був прийнятий урядом Польщі. Тепер він піде до Сейму. За інформацією Міністерства енергетики, правила можуть вступити в силу вже цього року. Спочатку планувалося запровадити положення, що запобігають в’їзду лише найстаріших автомобілів до міських центрів. Зрештою, уряд вирішив, що вони охоплюють усі автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння.

Плата за в’їзд у центри міста – це допомога в боротьбі проти смогу. Відповідно до нових правил, окремі міста вирішать, чи брати участь у власних платних поясах, якими будуть їх межі та скільки буде коштувати входження в таку зону. Верхня межа щоденної ставки становить 30 злотих. Штраф за в’їзд у центр міста без належної плати становить 500 злотих. Тільки автомобілі на електроенергії, природньому газу або водневому паливі будуть звільнені від сплати.

Вроцлав не прийняв остаточного рішення про введення плати за вступ до центру.

– Якщо Сейм створює правову базу для заборони автомобілів, що надходять у центри міста, що перевищують норми викидів , я негайно введу таку заборону, – зазначив Дуткевич. – Ми хотіли б обмежити трафік у деяких районах Вроцлава на екологічні автомобілі. Міста західної Європи готуються обмежити центри гібридними та електричними автомобілями. Ми б це вже зробили, але у нас немає правової бази, – підкреслив він.

Ще не вирішено, якими будуть межі Вроцлавської зони, що покриваються за рахунок плати.