Від сьогодні в Польщі замкнені школи та ясла. Але є винятки

Від сьогодні в Польщі замкнені школи та ясла. Але є винятки

З понеділка, 29 березня, по 11 квітня стаціонарна робота дитячих садків, навчальних груп у школах та інших форм дошкільної освіти припиняється, за деякими винятками. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У понеділок набуло чинності розпорядження міністра освіти і науки про тимчасове обмеження функціонування підрозділів системи освіти у зв’язку з профілактикою та боротьбою з COVID-19.

Згідно з ним, з 29 березня по 11 квітня припинено стаціонарну роботу державних та приватних дитячих садків, класів у початкових школах та інших форм дошкільної освіти. Заняття слід проводити із застосуванням методів та прийомів дистанційного навчання.

Водночас директори зобов’язані організовувати заняття в дитячому садку, секції дитячого садка в початковій школі чи іншій формі дошкільної освіти, для дітей, які мають свідоцтво про необхідність спеціальної освіти, а також для дітей, напр. медичних, соціальних служб, працівників правоохоронних органів та освіти. Заняття будуть організовуватись на прохання батьків.

Йдеться про батьків дітей, які: працюють в суб’єктах, які виконують медичну діяльність, виконують завдання, пов’язані з координацією діяльності медично-рятувальних служб, виконують громадські завдання, пов’язані з профілактикою, протидією та боротьбою з COVID-19, виконують службу в підрозділах, що забезпечують громадську безпеку та порядок, виконують рятувальні роботи, працюють в організаційних підрозділах соціального забезпечення, притулках, у закладах, що забезпечують цілодобовий догляд для інвалідів, хронічно хворих або людей похилого віку, працюють у догляді та в навчальних закладах, регіональних центрах догляду та терапії, в центрах інтервенції до усиновлення та працюють у підрозділах системи освіти.

З понеділка ясла також не працюють на два тижні. Також тут виняток становитиме догляд за дітьми медичних працівників та правоохоронних органів.

Батьки зможуть скористатися додатковою фінансовою надбавкою на догляд за дітьми ясельного віку, яку було продовжено до 11 квітня.