З’явиться залізничний коридор Via Carpatia
http://external.polskieradio.pl/files/6d66ee0e-230d-457b-a061-186d4870924d.file

З’явиться залізничний коридор Via Carpatia

Дорога швидкого руху під назвою Via Carpatia проходитиме через Литву, Польщу, Словаччину, Угорщину, Румунію, Болгарію і Грецію. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністерство інфраструктури працює над створенням залізничного коридору вздовж траси Via Carpatia. Про це під час засідання комісії інфраструктури повідомила віце-міністр Юстина Скшидло.

Дорога швидкого руху під назвою Via Carpatia проходитиме через Литву, Польщу, Словаччину, Угорщину, Румунію, Болгарію і Грецію, і становитиме транспортну артерію вздовж східної межі ЄС. Віце-міністр підкреслила, що праці над залізничним компонентом даного сполучення також перебувають на просунутій стадії. Окрім цього, вона підтвердила, що дедалі більше країн висловлюють зацікавлення у приєднанні до проекту Via Carpatia. Однією з них є Македонія.

Віце-міністр анонсувала теж створення ще одного залізничного транспортного коридору – Бурштинового шляху. Він з’єднає Варшаву, Братиславу, Будапешт і Любляну з портом Копер в Словенії. Цей проект має бути готовий протягом двох років.