Дуда прихильник "блакитніх беретів" на сході України
https://www.segodnya.ua/img/article/6757/77_main.jpg

Дуда прихильник “блакитніх беретів” на сході України

Перші підсумки зустрічі президентів Польщі Анджея Дуди та Петра Порошенка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на 24tv.ua.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що позиція Польщі у питанні введення миротворчої місії на Донбас є важливою для України. Відповідно до цієї позиції, ця місія повинна охоплювати всю окуповану територію Донбасу.

Про це Порошенко заявив після зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

“Допомога Польщі, абсолютно її чітка позиція щодо миротворчої місії для нас є надзвичайно важливою”, – сказав Президент України.

Порошенко зазначив, що формат повинен передбачати миротворчу місію, “жодних охоронців”.

“Друге: зона відповідальності – вся окупована територія на сході України, ніякої лінії зіткнення”, – додав Глава Української держави.

У свою чергу Дуда зазначив, що Польща – прихильник того, щоб “блакитні берети” були на всій окупованій території Луганської та Донецької областей.

“Польща є рішучою прихильницею, щоб це була мирна місія, згідно з усіма стандартами, передбаченими такого роду операцій, щоб ця місія не обмежувалася виключно захистом представників ОБСЄ, щоб це була справжня мирна місія, яка діятиме на всій цій території”, – сказав Дуда.