Федеріка Моґеріні: ЄС не визнає російських виборів у Криму
http://external.polskieradio.pl/files/4f666e28-8c87-4173-ac4f-4b1bb20a0772.file

Федеріка Моґеріні: ЄС не визнає російських виборів у Криму

Європейський Союз не визнає виборів президента Росії, що мають відбутися в Криму, – запевнила у Києві керівниця дипломатичного відомства Євроспільноти Федеріка Моґеріні, де вона зустрілася з українським президентом. Петро Порошенко подякував Федеріці Моґеріні за продовження євросоюзних санкцій проти Москви. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Федеріка Моґеріні заявила, що Європейський Союз незмінно засуджує анексію росіянами Криму. «Також ми не визнаємо так званих виборів, що мають відбутися в Криму», – заявила очільниця дипломатичної служби ЄС після зустрічі з президентом України. Як вона додала, Євросоюз продовжує політику невизнання анексії Криму, а також продовжує пов’язані з нею санкції.

У понеділок Європейський Союз офіційно продовжив дипломатичні санкції проти Росії на чергові півроку. Вони стосуються 150 осіб, а накладені були за порушення територіальної цілісності України.

Президент Петро Порошенко в присутності Федеріки Моґеріні подякував їй і членам Європейського Союзу за солідарність з Україною. Як він зазначив, санкції діють і демонструють свою ефективність. Вони, як додав Петро Порошенко, є насправді єдиним механізмом, що змушує Росію залишатися за столом переговорів та сприяє зупинці російської агресії.

Президентські вибори в Росії відбудуться 18 березня, тобто в річницю анексії Криму. Російська влада планує провести голосування також і на окупованому собою півострові.