Міністр оборони Німеччини говорив про ракети для «Петріотів» і безпілотники для України
Президент України Володимир Зеленський та міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус разом із німецькими та українськими солдатами перед зенітно-ракетними комплексами «Патріот» під час візиту на військовий полігон у Німеччині, 11 червня 2024 року. PAP/EPA/JENS BUETTNER / POOL

Міністр оборони Німеччини говорив про ракети для «Петріотів» і безпілотники для України

Про передачу 100 ракет до системи Patriot заявив міністр оборони Німеччини під час зустрічі з президентом України на німецькому полігоні. Володимир Зеленський відвідав там навчання українських військових. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Після участі в Конференції з відновлення України та виступу в Бундестазі Володимир Зеленський переїхав з Берліна до Мекленбурга, Передня Померанія. Там українські військові тренуються на системі Patriot, про яку багато говорив президент України у столиці Німеччини. Ще раніше Борис Пісторіус показав черговий пакет озброєнь, зокрема сто ракет для системи ППО, які Німеччина готує спільно з Данією, Норвегією та Нідерландами. 32 з них вже дісталися України.

«Ми також надамо підтримку протитанкової оборони, артилерійські боєприпаси та кілька тисяч бойових безпілотників», — оголосив міністр оборони Німеччини.

https://www.facebook.com/zelenskyy.official/posts/3601463436770673?ref=embed_post

IAR/С.Ч.