МЗС України: За 4 роки окупації Росії в Криму затримали 456 українців
http://external.polskieradio.pl/files/6315cefe-e487-4228-8d0c-b06bf2e6bd64.file

МЗС України: За 4 роки окупації Росії в Криму затримали 456 українців

У МЗС наголосили, що Росія продовжує жити в своєму імперському минулому, повертаючись назад в СРСР. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

За чотири роки окупації Криму російські силовики на території півострова затримали 456 громадян України, зокрема кримських татар. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ у Twitter, – передає портал zaxid.net.

«Через чотири роки ситуація з правами людини в Криму сильно погіршилася. Затримання українців і кримських татар стали звичайною практикою. Росія продовжує жити в своєму імперському минулому, повертаючись назад в СРСР. Ми не будемо грати за її сценарієм», – заявили в МЗС.

Також МЗС інформує, що за роки окупації було проведено 377 допитів і 112 обшуків. Ще понад 40 політичних ув’язнених відбувають покарання за хибним звинуваченням.

Відзначимо, що Міністерство закордонних справ України опрацьовує меморандум, який містить інформацію про порушення прав кримських татар і українців в окупованому Криму, а також питання, що пов’язані з фінансуванням тероризму на сході. Україна планує подати його в Міжнародний суд ООН 12 червня.