На кордоні у Краковці затримали неповнолітню з підробленими документами
https://varianty.lviv.ua/thumbnails/640x360/ba0c41f697cc74b9e94a94675592b9e5.jpg

На кордоні у Краковці затримали неповнолітню з підробленими документами

Дівчина їхала рейсовим автобусом сполученням Київ-Прага з підробленими документами – дорученням від батьків. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net

У пункті пропуску «Краковець», що на Львівщині, прикордонники не пропустили за кордон 15-річну дівчину, в якої виявили ознаки підроблення документів – доручення від батьків. Про це повідомляє прес-служба Мостиського прикордонного загону.

Дівчина їхала рейсовим автобусом сполученням Київ-Прага. Нотаріально завірена заява батьків 15-річної дівчини була оформлена на водія автобуса, у якій зазначалось, що батьки доручають йому супроводжувати дитину у подорожі за кордон.

«Однак під час перевірки з’ясувалось, що на момент оформлення заяви батько дитини був відсутній в України і фізично не міг підписати документ. Це саме згодом підтвердила мати. Враховуючи незаконність дій нотаріуса та нікчемність наданого на паспортний контроль документа, дитину не було пропущено», ‒ йдеться у повідомленні.

Прикордонники також повідомили у Нацполіцію про ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

За інформацією прес-служби Мостиського прикордонного загону, від початку року їхні працівники не пропустили через кордон 41 дитину, яка їхала без одного чи обох батьків за кордон і мала неналежно оформлені документи.