НАБУ зобов'язали відкрити справу щодо "Мінстеця"

НАБУ зобов’язали відкрити справу щодо “Мінстеця”

Солом’янський районний суд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження за фактом можливих зловживань чиновників Міністерства інформаційної політики та державної телерадіокомпанії “Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Українські Новини.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські Новини.

В суд надійшла скарга на бездіяльність НАБУ.

Скарга була обгрунтована тим, що 29 січня заявник (ім’я не вказано) поштою направив в бюро заяву про кримінальні правопорушення, вчинені посадовими особами Міністерства інформації політики і Державної телерадіокомпанії “Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення” за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння шляхом зловживання) , ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

При цьому, відомості про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено не було.

Суд врахував доводи адвоката заявника та 5 березня зобов’язав НАБУ відкрити за вказаними фактами кримінальне провадження.

Як повідомляли Українські Новини, заробітна плата міністра інформаційної політики Юрія Стеця за січень склала 16,8 тис. гривень.

“Мінстець” буде рекламувати Україну на CNN за 15,4 мільйонів.

Тендер Мінінформполітики на $1 млн на світових телеканалах виграла компанія продюсера “Євробачення-2017”.