О. Турчинов: Парламент ухвалив Закон, який визначає Росію агресором
https://image.112.ua/original/2016/12/16/275387.jpg

О. Турчинов: Парламент ухвалив Закон, який визначає Росію агресором

Законопроект “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях” було ухвалено у Верховній Раді України – 280 голосами. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на РНБО України.

За словами Турчинова, цей закон створює правові та організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України у Донецькій і Луганській областях.

«Окрім того, розширюючи можливості Збройних Сил України, інших військових формувань, цей закон посилює наші позиції щодо відсічі збройній агресії Російської Федерації та відновлення територіальної цілісності України», – наголосив О. Турчинов, додавши, що в цьому законі Російська Федерація «чітко і недвозначно визнана державоюагресором, а території окремих районів Донецької і Луганської областей окупованими». «Це повністю перекреслює спроби РФ замаскувати війну проти України під «миротворчу операцію» та значно посилює позицію нашої країни в міжнародних судах», – зазначив Секретар РНБО України.

«Дякую всім патріотам України, які забезпечили ухвалення цього важливого для країни закону», – резюмував він.