Польща та Україна разом займатимуться розвитком науки

Польща та Україна разом займатимуться розвитком науки

Національний центр досліджень та розробок (NCBR) підписав угоду про співпрацю з Національним фондом досліджень України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Співпраця може бути здійснена, серед іншого, у галузі ядерних досліджень, нових матеріалів, ІТ-технологій, фізики та астрономії, техніки, біотехнологій та екологічних досліджень — пише NCBR про підписання документа у п’ятницю.

Угода діятиме 5 років. Відповідно до неї, можна буде організовувати спільні двосторонні конкурси, обмінюватися знаннями та передовим досвідом, а також сприяти участі польських та українських експертів у процесі оцінки заявок на конкурси обох установ.

«Ми не сумніваємось, що наша співпраця сприятиме плідному обміну знаннями та передовим досвідом між провідними організаціями та науковими установами України та Польщі, зміцненню відносин між нашими країнами, а також взаємній інтеграції національних дослідницьких напрямків», — говорить директор НФДУ, проф. Леонід Яценко.

«Для обох установ це також можливість спільно брати участь у таких проектах, як Twinning та TAIEX, тобто программах допомоги, адресованих сусіднім з ЄС країнам», — говорить директор польського агентства доктор-інженер Войцех Камієнецький.