Українець та полька незаконно перетнули кордон, аби відсвяткувати Валентинів день

Українець та полька незаконно перетнули кордон, аби відсвяткувати Валентинів день

Прикордонна служба пункту пропуску “Шегині” затримала молоду пару, котра намагалася незаконно перетнути кордон з Польщі до України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Пару закоханих затримали. Як виявилося, юнаку було 20 років, а його супутниці — всього лиш 15 років. Хлопець — українець, родом з Харківщини, а дівчина — громадянка Польщі.

Під час перебування в Польщі українець закохався в юну іноземку, почуття було взаємним. Проте батьки дівчини були категорично проти таких стосунків. Тому пара вирішила піти на радикальний крок. Оскільки дівчина була неповнолітньою, то не могла без згоди родичів перетнути кордон, до того ж, вона не мала необхідних документів.

Під час допиту молоді люди повідомили, що хотіли відсвяткувати день всіх закоханих, котрий традиційно святкується 14 лютого, на батьківщині юнака — в Україні. Проте здійснити свій задум їм таки не вдалося.

Декілька днів пара ретельно планувала свій маршрут, чим привернула увагу прикордонників оперативних підрозділів. Вони й поінформували колег про можливе правопорушення.

Тепер іноземку передадуть польським правоохоронцям за угодою про реадмісію. А її повнолітнього супутника чекає відповідальність. Обставини правопорушення встановлюються, — повідомляє Державна прикордонна служба України.