Іпотека – інструмент стрімкого розвитку економіки

Іпотека – інструмент стрімкого розвитку економіки

Польський досвід в питаннях іпотеки був представлений 4 березня у Києві на Першому іпотечному форумі: «Іпотека – інструмент стрімкого розвитку економіки», який дасть можливість запустити доступне іпотечне кредитування вже цього року в Україні.

До програми заходу включено три дискусійні панелі, на яких у відкритому діалозі представники органів державної влади, банків, забудовників, профільних організацій, страхових компаній спільно сформували дорожню карту для запуску іпотечного кредитування.

Чи буде доступна іпотека у фокусі уваги нового уряду України — питання відкрите. Тим часом учасники ринку наголошують на надважливості цього інструменту для підтримки української економіки.

Члени Польсько-української господарчої палати – юридична компанія Stolarek & Współnicy в особі співвласника правління пана  Міхала Столярека та юриста Міхала Походили виступили з презентацією на тему «Іпотечні кредити в Польщі. 

Історія, закон і досвід». Під час форуму також було презентовано проект для соціальних груп «Квартира Плюс» від Польського Фонду Розвитку Нерухомості в особі директора проекту пані Беати Кухчинської та члена правління пані Кристини Вонхали-Малік.

Українські колеги, зокрема міжнародний експерт з питань нерухомості, будівництва та інвестицій пан Олександр Сокол, високо оцінили багатий фаховий досвід польських друзів та подякували за участь в Першому іпотечному форумі в Україні.

Матеріал підготувала Анна Стожко

Анна Стожко

Шеф-редактор UPMP, журналіст проєкту StopLie, ведуча програми "Філософія особистості з Анною Стожко". Член Спілки польських журналістів. Координатор проєктів Польсько-Української Господарчої Палати. Проєктний директор БФ Польсько-Українського Партнерства