Україна перестала бути головним постачальником мігрантів в Росію

Україна перестала бути головним постачальником мігрантів в Росію

На сайті Росстату з’явилися цікаві цифри, що стосуються України. Зокрема, як свідчить статистика, Україна перестала бути головним постачальником мігрантів в Росію, значно меншим став потік трудової міграції, перестали приїжджати вимушені мігранти зі східної частини України, окупованої Росією.

Раніше, наша країна була головним постачальником мігрантів до Росії, а тепер різниця між тими, хто заїхав з території України та виїхав скоротилася з 47,7 тис у 2017 році до 14,8 тисячі людей в 2018. Україна опустилася на третю сходинку в даних Росстату: попереду неї тепер Таджикистан і Казахстан – головні потоки трудової міграції йдуть в Росію звідти. А українці, як відзначають самі росіяни, стали віддавати перевагу для заробітків не Росії, а Польщі і іншим західним країнам.

Всього з України до Росії минулого року прибуло 137 776 осіб, виїхало з Росії – 122 954. Відповідно, у 2017 році прибуло 150 182 українців, вибуло – 102 491.

За даними Мінсоцполітики, понад три мільйона українських громадян постійно працюють за кордоном. Ще дев’ять мільйонів щороку виїжджають на сезонні роботи в сусідні країни.

Джерело: Дзеркало тижня

Василь Воскобойник

Президент всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування