Українець, вдаючи латвійця, хотів в’їхати у Польщу з підробленим паспортом
http://external.polskieradio.pl/files/af39fb82-e519-49e0-936d-f34c2c32f96f.file

Українець, вдаючи латвійця, хотів в’їхати у Польщу з підробленим паспортом

Громадянин України хотів перейти польсько-український кордон зі зміненим латвійським паспортом. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Громадянин України, маючи намір в’їхати до Польщі, на польсько-українському кордоні спробував вдати латвійця; під час прикордонного контролю у пункті пропуску «Корчова» в Підкарпатскьому воєводстві він представив змінений латвійський біометричний паспорт. Чоловік зізнався, що фальшивий документ він придбав за 850 євро.

Як повідомила у четвер, 22 лютого, речниця Бескидаського відділу Прикордонної служби Ельжбєта Пікор, 38-річний чоловік, маючи намір в’їхати до Польщі, у прикордонному пункті пропуску представив під час проходження контролю латвійський біометричний паспорт.

«Прикордонники з’ясували, що сторінка з персональними даними змінена, крім того паспорт зареєстрований у європейській поліцейській базі даних як втрачений», – зазначила майор Пікор. «Факт фальшування документа підтвердила також латвійська поліція, яка повідомила, що насправді паспорт був виданий іншій особі», – додала вона. Крім того, польські прикордонники знайшли у чоловіка оригінальний український паспорт.

Громадянину України висунули звинувачення у вчиненні злочину. Чоловік зізнався у використанні зміненого документа та сказав, що за одержання паспорта він заплатив у Латвії 850 євро.

У зв’язку з використанням фальшивого документа під час проходження прикордонного контролю, українець змушений сплатити штраф у розмірі 2 тис. злотих (480 євро). Крім того, за незаконний перетин кордону та протермінування перебування чоловік має сплатити штраф у розмірі 500 злотих (120 євро). Також чоловіку видали рішення про обов’язок повернення в Україну та на півроку заборонили в’їзду на терен Шенгенської зони.

Майор Пікор зазначила, що цьогоріч це перший випадок використання підробленого паспорта у прикордонних пунктах пропуску Бескидського відділу Прикордонної служби. Натомість у 2017 році було зареєстровано чотири подібні випадки.