В Польщі засудили українця, котрий допомагав студентам підробляти документи

В Польщі засудили українця, котрий допомагав студентам підробляти документи

Український іммігрант полегшував іноземцям легалізацію свого перебування в Польщі, але за це йому довелось поплатитись дорогою ціною. Про це повыдомляэ Upmp.news з посиланням на In Poland.

Окружний суд у Варшаві-Мокотув видав обвинувачувальний акт проти 24-річного громадянина України, який допомагав іноземцям, які незаконно перебувають у Польщі, отримати документи, необхідні для легалізації їхнього перебування. Розслідування у цій справі проводили працівники відділення прикордонної служби Варшава-Модлін (Nadwiślański OSG).

Замовниками послуги були переважно українські студенти варшавських університетів, які не мали коштів, необхідних для отримання права перебування на польській території.

Обвинувачений надавав іноземцям власні кошти, які він перераховував на спеціально створені для цього банківські рахунки. Однак гроші знаходилися на цих рахунках лише на час, необхідний для отримання у банку довідки про володіння коштами, необхідними для утримання протягом заявленого періоду на території Республіки Польща, — зазначає dzienniknarodowy.pl.

З кожного іноземця аферист брав гонорар у розмірі 10% від суми, зазначеної у замовленому ними документі. Іноземці отримували такі довідки в Управлінні Мазовецького воєводства в рамках адміністративної процедури видачі посвідки на проживання на території Республіки Польща.

У ході провадження було доведено, що таким чином іноземець сприяв перебуванню на території Республіки Польща щонайменше 786 іноземців.

Чоловік зізнався у скоєному. Також він добровільно погодився на призначене йому покарання у вигляді умовного позбавлення волі на 1 рік з випробувальним терміном 5 років та штрафом у розмірі 30 000 злотих.