Росіяни просуваються в околицях Часового Яру
Ілюстративне фото Прес-служба 47-ї ОКРЕМОЇ МЕХАНІЗОВАНОЇ БРИГАДИ «МАГУРА»

Росіяни просуваються в околицях Часового Яру

Попри величезні втрати, росіяни відновлюють свої сили. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Понад 130 бойових зіткнень і незначне просування росіян у кількох ділянки фронту. Таким є результат останньої доби боїв в Україні. Агресор посилює атаки на Донбасі. Ситуація в околицях міста Часів Яр стає дедалі складнішою. Українці тримають оборону, незважаючи на перевагу ворога

Згідно з аналізом сайту Deep State, за останні 24 години росіянам вдалось відсунути на кілометр свої позиції на східному передмісті Часового Яру. Тактична мета залишається незмінною – окупувати весь Донбас. Попри величезні втрати, росіяни відновлюють свої сили, каже військовий експерт Павло Локійчук. Як він наголошує, у 2022 році на Україну напали добре навчені російські військові.

За оцінками аналітиків, сьогодні залишилося близько 10% того складу російської армії. Зараз, як наголошує він, переважно воюють мобілізовані у 2022 та 2023 роках, але ті, хто вижив, також є добре підготовленими військовими. Українці також поповнюють свої втрати за рахунок мобілізації. Вони також сподіваються зменшити перевагу Росії в озброєнні. Перші винищувачі F-16 потраплять в Україну уже найближчим часом, також буде більше пускових установок Patriot.

Тим часом порт у Новоросійську, де росіяни намагаються сховати свій флот, вночі, 3 липня, був під атакою морських дронів. Влада міста повідомила, що доступ до пляжів обмежено начебто через обстеження води.

IAR,PAP/І.Я.