ЗСУ, ймовірно, відкрили нову ділянку фронту в Курській області росії
Фортифікаційні споруди, встановлені неподалік українсько-російського кордону в Сумській області біля кордону з росією, Україна, 17 серпня 2024 року PAP/EPA/GEORGE IVANCHENKO

ЗСУ, ймовірно, відкрили нову ділянку фронту в Курській області росії

Український військовий експерт Олександр Коваленко допускає, що найближчим часом під контроль сил оборони України перейде ще один регіон росії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Українська армія, ймовірно, відкрила нову ділянку фронту в Курській області росії. Про це повідомляє кореспондент польського радіо у Києві Павел Бушко.

Українці вже другий тиждень ведуть наступ на територію РФ і беруть під контроль російські населені пункти.

За останні кілька днів українці зруйнували два з трьох мостів (за неофіційними даними з російських пабліків, станом на ранок 19 серпня, знищено вже й третій міст, – ред.) через річку Сейм в Курській області, чим відрізали російські війська від постачання та відступу. Ймовірно, це частина плану оточення російських військ на ділянці в кілька десятків кілометрів уздовж кордону. Про це також свідчило б відкриття ще однієї ділянки фронту на заході Курської області. Там українська армія перетнула кордон і зайняла частину території в районі міста Тьоткіно. Український військовий експерт Олександр Коваленко допускає, що найближчим часом під контроль сил оборони України перейде ще один регіон росії.

Незважаючи на успіхи в Курській області росії, українці стикаються з непростою ситуацією на Донбасі. Росія, користуючись чисельною перевагою, повільно просувається там вперед. Російські війська перебувають приблизно за 10 км від стратегічно важливого міста Покровська.

IAR/В.Г.