Антоні Мацєревич: Польща для Євроспільноти – це велика вартість і союзник
http://www.polradio.pl/8a46001f-4b13-48ad-a5bf-da626c11a877.file

Антоні Мацєревич: Польща для Євроспільноти – це велика вартість і союзник

У тижневику “Gazeta Polska” інтерв’ю з колишнім міністром національної оборони Антоні Мацєревичем. Розмова стосується, зокрема, політичної ситуації, ситуації в польській армії та військової співпраці в рамках НАТО. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

В оцінці Антоні Мацєревича, Польща є в дуже добрій ситуації, найкращій від тридцятих років ХХ століття. Ніколи раніше народ не був настільки міцно об’єднаним навколо реалізації політичної, економічної, суспільної та ідеологічної програм, як зараз. Для Євроспільноти Польща – це велика вартість і союзник, – переконує політик.

Антоні Мацєревич наголошує, що модернізація і перебудова польської армії – це довготривалий процес, який вдалося успішно започаткувати і реалізувати. Польща усвідомила нашим партнерам стратегічне значення Варшави в питанні безпеки в регіоні. Нині в НАТО ніхто не сумнівається, що найбільшою загрозою глобальному миру є агресивна поведінка Російської Фередації, – наголошує колишній міністр національної оборони Польщі.

Пан Мацєревич говорить теж про необхідність порозуміння і систему консультацій між країнами Міжмор’я, у тому – Україною. І, як наголошує, вже в березні відбудеться зустріч військових представників дев’яти країн Центральної Європи, а влітку, перед наступним самітом НАТО, – всіх країн Центральної Європи включно з Україною.

Антоні Мацєревич висловив також переконання, що смоленська трагедія буде вияснена.