«Київпастранс» закупив польських трамваїв на 568,4 млн. гривень

«Київпастранс» закупив польських трамваїв на 568,4 млн. гривень

Польський виробник трамваїв PESA поставить до Києва 10 трамваїв уже до кінця 2019 року. У вагонах передбачено не менш ніж 60 сидячих пасажирських місць. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Польський виробник трамваїв PESA поставить до Києва 10 трамваїв уже до кінця 2019 року. У вагонах передбачено не менш ніж 60 сидячих пасажирських місць.  Про це свідчать дані на порталі ProZorro.

Відповідний договір з концерном з Польщі уклало комунальне підприємство «Київпастранс» 8 квітня 2019 року. В рамках договору, PESA поставить до 31 грудня до Києва 10 трамвайних вагонів із низьким рівнем підлоги, довжиною понад 26 метрів на загальну суму 568,44 млн грн (з ПДВ). Гарантійний термін експлуатації — 24 місяці.

Спочатку «Київпастранс» мав намір укласти контракт на поставку трамвайних вагонів з львівським підприємством «Електронтранс», яке запропонувало вагони за 505,4 млн грн при очікуваній сумі закупівлі 568,6 млн грн. Однак згодом тендерний комітет відхилив пропозицію «Електронтранс» в зв’язку з тим, що переможець не надав в обумовлений термін довідки про несудимість особи, яка підписала тендерну пропозицію.

Pesa Bydgoszcz — найбільший польський виробник рейкових транспортних засобів — електричних і дизельних поїздів, локомотивів і трамваїв.