Посол України подякував Польщі за участь у Саміті миру
Ілюстраційне фото PRdU Khrystyna Pichkur

Посол України подякував Польщі за участь у Саміті миру

Василь Зварич: Польща підтверджує свою лідерську та відповідальну позицію на захист міжнародного права, територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Посол України в Польщі Василь Зварич подякував президенту Польщі та всій польській делегації на платформі Х за участь у мирному саміті, що відбувся у Швейцарії.

«Я дякую Президенту Польщі Анджею Дуді та всій польській делегації за участь в історичному Першому глобальному саміті миру. Польща підтверджує свою лідерську та відповідальну позицію на захист міжнародного права, територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів», — написав посол.

Він зазначив, що справедливий мир в Україні та поразка колоніальної політики російського агресора, безсумнівно, є також гарантією того, що нинішнє та майбутні покоління поляків житимуть у мирі та процвітанні. «Сильніші разом!» — додав він.

У неділю, 16 червня, завершився мирний саміт у Бюрґенштоці, організований Швейцарією та Україною за участі понад 90 країн та міжнародних організацій. «Це був великий успіх для України та всіх партнерів», — оцінив президент України Володимир Зеленський.

Окрім президентів Дуди та Зеленського, на саміті були присутні інші європейські лідери, зокрема прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, президент Франції Емманюель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц. Однак президент США Джо Байден був відсутній на конференції, його замінила віце-президент Камала Гарріс.

PAP/O.T.