Позашкілля: Куди рухаємося?

Позашкілля: Куди рухаємося?

Позашкілля: Куди рухаємося? Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Президента Міжнародної асоціації позашкільної освіти (IAASE), голови Громадської ради при Державній службі якості освіти України, завідувача кафедри позашкільної освіти НПУ імені М.П.Драгоманова, доктора педагогічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України Олени Биковської.

Готуючись до виступу, підняла унікальні документи – статистичні дані по позашкільній освіті за усі роки Незалежності України.

Певним чином вони вказують на стан, динаміку і дозволяють визначати ті необхідні і перспективні напрями розвитку позашкілля.

Безумовно, повернутися до показників 1991 р., коли кількість закладів позашкільної освіти системи освіти становила понад 1500 (1568) й охоплення дітей становила понад 1,5 млн складно.

Але, принаймні важливим є не допускати зменшення кількості закладів позашкільної освіти, їх гуртків, педагогічних працівників і, як результат зменшення охоплення дітей, погіршення ситуації у реалізації прав дітей на позашкілля.

Завданням №1 постає досягти показників, які були на початку так званих «00» – 2000 р. і у 2010-2014 рр.

Відповідно, кожен, хто відповідає за позашкільну освіту має усвідомлювати ту відповідальність, яка знаходиться на нас перед майбутніми поколіннями.