Третій благодійний вечір боксу: свято сміливих та добрих сердець

Третій благодійний вечір боксу: свято сміливих та добрих сердець

14 вересня 2024 року у Львові, в Emily Resort, відбувся Третій благодійний вечір боксу. Організаторами заходу виступили БФ «KAVA» та К.О.Promotions, за сприяння начальника Львівської ОВА Максима Козицького. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на блог кандидатки наук із соціальних комунікацій, викладачки кафедри міжнародної інформації Національного університету “Львівська політехніка”, журналістки-блогерки, громадської діячки, волонтерки, бізнес-аналітикині, комунікаційниці, політтехнологині Марії Павлюх.

Під час події глядачі мали можливість спостерігати боксерські бої між спортсменами з України, Молдови, Чехії, Азербайджану у різних вагових категоріях. Також на святі спорту були присутні діти з різних спортивних шкіл Червонограда (Шептицького), які хочуть своє життя і кар’єру поєднати з професійним спортом. Для молодих спортсменів, Фонд «Кава» та родина Кавецьких купила квитки. Організатори подбали про комфорт ветеранів боксу, які також були присутніми.

К.О.Promotions, яка є українською боксерською промоутерською компанією, організовує бої для молодих спортсменів у форматі благодійних вечорів втретє, задля того, щоб зібрати кошти на підтримку військових і провести професійні боксерські бої. А благодійний фонд «Кава», який створений під час повномасштабного вторгнення для підтримки Збройних сил України, потерпілих від війни, реабілітації військових, виступив співорганізатором свята. За два роки фонд допоміг армії на суму понад 50 мільйонів гривень. Фонд співпрацює з місцевим самоврядуванням і міжнародними донорами, допомагає захисникам, сприяє розвитку молоді та спорту.

Розпочалося свято виконанням гімну України та хвилиною мовчання за тими героями, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність країни. Вступне слово співзасновника промоутерської компанії Олексія Колеснікова зарядило спортсменів на рішучі бої. Промови радника голови ЛОВА Ореста Кавецького та  Христини Кавецької були звернені до усіх присутніх із закликом постійно пам’ятати про наших воїнів та донатити для ЗСУ, щоб наближати нашу спільну Перемогу.

Глядачі насолоджувалися семи професійними боями. В перервах між боями, відбувався благодійний аукціон від Благодійного проєкту «Пташки перемоги», який нещодавно передав на фронт 10 тис. дронів. Глядачі мали можливість позмагатися за 10-ть унікальних лотів, серед яких: ексклюзивний годинник спецпідрозділу «Вовкулаки»; ніж Івана Довбуша; прапор, футболка і боксерські рукавиці, підписані Олександром Усиком; ікона «Під Покровом Божої Матері»; прапор 24-ої ОМБР ім. Короля Данила, підписаний генералом Валерієм Залужним. Серед прихованих лотів глядачам запропонували – політ на гелікоптері. За ці лоти вдалося зібрати 1 мільйон 400 тис. грн., які підуть на закупівлю дронів для різних військових частин.

Головний бій вечора відбувся між українським боксером Олександром Грицівим та чеським спортсменом Адамом Коларіком. Попри травму руки, українець переміг. Свято продовжилося блискучим виступом переможця Євробачення гурту Kalush Orchestra, який виконав популярні хіти, серед яких легендарна «Стефанія».

Закінчився захід врученням Христині та Оресту Кавецьким відзнак за волонтерство і допомогу ЗСУ, які вручив майор Іван Татауров, а також подячними словами полковника Олександра Тіщенка та керівника Благодійного проєкту «Пташки перемоги» Ігоря Дулина.

Організатори свята закликали присутніх пам’ятати про ЗСУ, дякувати їм за те, що боронять рідну країну, а також не втомлюватися донатити, щоб підтримати боротьбу проти нашого ворога.