Український важкоатлет Дмитро Чумак взяв три «золота» на чемпіонаті Європи

Український важкоатлет Дмитро Чумак взяв три «золота» на чемпіонаті Європи

Український важкоатлет Дмитро Чумак взяв три «золота» на чемпіонаті Європи. Зустріч та привітання чемпіона в аеропорту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог журналіста та кінокритика Оксани Гудзенко.

Журналістська команда, родичі та колеги зустріли українського важкоатлета Дмитра Чумака в аеропорту Бориспіль. Спортсмен повертався з чемпіонату Європи, який проходив в Батумі з 6-го по 13-те квітня.

Дмитро виграв відразу три золоті медалі у ваговій категорії до 102 кг. Про це повідомили в Національному олімпійському комітеті України. Український спортсмен перевершив всіх в ривку, поштовху та за сумою двоборства. Чумак показав результат 391 кг (175 кг + 216 кг).

 

«Ми з тренером тільки за золотими медалями і їхали» – коментує свою перемогу Дмитро. «По кілограмам це не був мій особистий рекорд, але три «золота» з одного чемпіонату – це вперше. Багато тренувань, важка праця та потужна підтримка з боку спортивного клубу «Епіцентр» і тренерів. Наша перемога – це результат командної роботи». Спортсмен з натхненням повідомляє, що його наступна ціль – три «золота» з чемпіонату світу та Олімпійських ігор.

Так само оптимістично налаштовані і тренери Мацьоха Михайло Маркович та Чикида Юрій, щодо майбутніх Олімпійських ігор: «Завдяки своєму завзяттю Дмитро, як і намітив, зможе виступати на олімпіаді у ваговій категорії до 109 кг і взяти з 1-го по 3-є місце».

А ми з нетерпінням очікуємо осені 2019-го та літа 2020-го, щоб з гордістю привітати українського чемпіона з новими перемогами та перевершенням власних рекордів.