Як рейдери в Одесі намагалися віджати шматок бази, яка знаходиться на вулиці Миколи Боровського 31

Як рейдери в Одесі намагалися віджати шматок бази, яка знаходиться на вулиці Миколи Боровського 31

Рейдерство в Одесі стало чимось звичним та безкарним, ну а безкарність як ми знаємо породжує вседозволеність.

Історію із рейдерським захопленням частини промислової бази на Боровського 31 в Одесі багато хто пам’ятає, так ось до вашої уваги банальна рейдерська схема, як на замовлення орендаря Слободенюка Миколи (усім відомий СІББУД) руками чорних реєстраторів та за силової підтримки ЗЕВС віджали та утримують нерухоме майно, яке він орендував декілька років.

.

Отже, спочатку треба взяти майно в оренду, а коли повертати власнику не хочеться тоді відбувається наступне: малюється довідка від ТОВ «ПРОФПРОЕКТ» в якій виробниче обладнання з виготовлення бетону стає нерухомим майном та має «всі ознаки цілісного майнового комплексу» площею 14,6 кв.м., таким же чином малюється технічний паспорт та подається на реєстрацію права власності усім відомим чорним реєстраторам Махортову Ігорю та Манюті Сергію.

Декілька ні хитрих маніпуляцій в державному реєстрі і ось «народився» новий об’єкт нерухомості ціле ЦМК площею 14,6 кв.м, ну а потім порахували що напевно мало та ЦМК підросло до 29,2 кв.м. Звісно цей фестиваль не залишився непоміченим та Мінюст своїм Наказом скасував і цю реєстрацію і декілька перекидок, які вони встигли зробити за 2 місяці, а багаторічний судовий спір 815/1446/18 щодо визнання цього наказу незаконним закінчився поразкою рейдерів у Верховному суді (https://reyestr.court.gov.ua/Review/111709278 ). Також ці горе реєстратори «нафестивалили» собі на кримінальні справи,  Манюта отримав вирок ( https://reyestr.court.gov.ua/Review/100257670 ), а Махортов Ігор визнавши свою провину поки що у томному очікуванні свого покарання (справа №522/25889/21).

.

.

Ну а, що до замовників – Слободенюка Миколи та Дубового Сергія, то їх совість не мучить, адже скоріш за все покарання понесе їх підставна особа – працівник Саласін Микола, на якого вони і оформили захоплене майно, і він напевно ще не розуміє, що ставши маріонеткою у цій схемі свої останні роки доведеться провести за гратами, а не разом із онуками.

Слободенюк Микола Якович

Кримінальні справи звісно ще тривають, а їх адвокат Кравченко Ігор (він же один із обвинувачених у справі КРАЯН https://www.slovoidilo.ua/2023/04/10/novyna/polityka/sprava-truxanova-vaks-sudytyme-fihuranta-okremomu-provadzhenni ) усіма силами намагається втримати для своїх клієнтів віджатий шматок попри рішення суду ( https://reyestr.court.gov.ua/Review/113626657 ). Ну і звісно, що за рейдерство в Одесі без ЗЕВСа,  які зубами мають тримати для рейдерів захоплене майно.

Будь яка історія добігає кінця, і у цій історії фінал дуже близько… чекаємо! Далі буде…

#МаринаАрташ #АрташМарина #Арташ #Данильчук #ДанильчукДенис #ДенисДанильчук #Гиперион #Одеса #Краян #ИгорьКравченко #Гіперіон #Одесса #Саласин #Слободенюк #НиколайСлободенюк #МиколаСлободенюк #МиколаСаласін #ЗЕВС #охоронаЗевс #КравченкоІгор #рейдери #ОПГ #ОДСК #Боровського #тітушки #СергійМанюта #ІгорМахортов #ОльгаМорозова #чорніреєстратори