Естонська розвідка: Росіяни готують інформатики на країни Балтії
https://icdn.lenta.ru/images/2017/06/15/18/20170615185347779/detail_1c307ba3a77506e42c0e7063dc996e91.jpg

Естонська розвідка: Росіяни готують інформатики на країни Балтії

За словами естонських спецслужб, Кремль хоче очорнити святкування сторіччя незалежності країн Балтії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Росія готує інформаційні атаки на країни Балтії, – поінформувала естонська зовнішня розвідка. Спецслужби стверджують, що це пов’язано із святкування сторіччя незалежності цих держав.

Інформаційне агентство BNS, посилаючись на звіт естонської зовнішньої розвідки, повідомило, що у річницю святкування сторіччя незалежності Литви, Латвії та Естонії російська пропаганда намагається применшитии значення цієї події.

Спецслужби інформують, що у висвітленні інформації, яка надходить з Кремля, домінують «історичні пропагандисти» та «псевдоаналітичні» центри, котрі зводять наклепи та очорнюють ці ювілеї.

За інформацією естонської розвідки, одним із перших подібних заходів була конференція під назвою «Війни та революції 1917-1920 років: виникнення державності фінів, естонців, латвійців та литовців», що відбулася у жовтні 2017 року у Санкт-Петербурзі. Організатором тієї події була координована адміністрацією Путіна «Російська асоціація прибалтійських досліджень» (РАПИ) та близький до Кремля Фонд підтримки публічної дипломатії ім. Алєксандра Ґорчакова.

За інформацією естонських спецслужб, росіяни активно шукають істориків з країн Балтії, які готові підтримувати пропаганду проти цих країн.