У Польщі студент не доплатив за булочки пару злотих і… опинився у наручниках

У Польщі студент не доплатив за булочки пару злотих і… опинився у наручниках

Шістнадцятирічного хлопця затримали та обшукали. Потім відвезли, в наручниках, на поліцейській машині, до гуртожитку. І це лише за те, що пробив булочки на касі трохи дешевше. Він наніс магазину втрати — аж 2 злотих і 12 грошей. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як пише polsatnews.pl.

Пограбування століття сталося у Білостоці, минулої п’ятниці.

16-річний студент з місцевого гуртожитку заплатив на касі самообслуговування за булочки дешевші ні за ті, що поклав у кошик. Різниця в ціні становила аж 2 злотих та ще й 12 грошів.

Це помітив охоронець. Хлопець відразу сплатив різницю. Але це не врятувало його від обшуку у кімнаті. І це при тому, що охоронець не має права проводити обшук. Це робота поліції.

Потім викликали і поліцію. Правоохоронці, у кайданках, відвезли студента до гуртожитку. Навіщо було застосовувати такі засоби не зрозуміло, хлопець не тікав і проблем не робив. Використання кайданів у цьому випадку було, як стрільба з гармати по мухам.

Офіцери ставилися до підлітка доброзичливо, оскільки його повезли, все ж, до школи. Мабуть, офіцери вирішили, що це не була крадіжка.

Комендант міської поліції перевіряє, чи правильно діяв офіцер. А також, що робив 16-річний хлопець у магазині протягом годин, призначених лише для людей похилого віку.

Прес-служба мережі магазинів сказали, що в магазині часті спроби придбати товари за нижчими цінами. Ризик помилки в касах самообслуговування невеликий завдяки точному маркуванню товарів фотографіями.

Керівництво навчального закладу захищає учня. Кажуть, що він прекрасно вчиться.  

Цікаво, скільки коштувало пальне, яке витратили поліцейські на дане втручання?