На часі - захист дітей! І не лише у їх свято

На часі – захист дітей! І не лише у їх свято

До Дня захисту дітей БО “Благодійний фонд польсько-українського партнерства” та БО “БФ “Карпатські ініціативи” у співпраці з Управління єврорегіональної співпраці Закарпатської ОДА в Ужгороді виступили ініціаторами та організаторами тематичної акції Управління патрульної поліції в Закарпатській області під назвою «Безпека під час війни». Головним медіа партнером виступила UPMP.

Частина команди організаторів

Зважаючи на те, що в Україні вимушено навчання в школах в формі онлайн і те, що навіть до Закарпаття нещодавно також прилітала російська ракета, вирішено порадувати дітей та навчити їх в ігровій формі правильно реагувати в умовах небезпеки.

Дітки отримують подарунки від організаторів
Саме тому організована акція «Безпека під час війни» – зустріч представників обох фондів, Закарпатської ОДА та двох прекрасних інспекторів відділу зв’язків з громадськістю з дітьми-школярами 2-3-х класів. Захід проведений на подвір’ї Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням англійської мови, в якому взяли участь більше ніж 60 учнів, серед яких діти – тимчасово вимушені переселенці через війну в Україні з російським агресором, а також батьки та вчителі.
Діти
Діти виконують завдання: підписують бейджики зі своїми даними
Під час зустрічі дівчата-поліцейські провели роз’яснювальну роботу превентивного характеру та пояснили правила поведінки під час непередбачуваних обставин, а також в інтерактивній формі змоделювали імовірні ситуації, які можуть трапитися у житті.
Руханка під музику

Маленькі учасники акції отримали роздаткові матеріали з алгоритмами дій, необхідні атрибути під час евакуації та подарунки, яким неабияк щиро зраділи.

Проведена акція викликала дитячий сміх, посприяла поліпшенню настрою та фізичному розвитку дітей завдяки танцям та конкурсам на свіжому повітрі на набережній. А головне – підготувала їх до дій у разі небезпеки (хай не згодиться!)
Дякуємо усім,  хто долучився до такої благородної акції, адже наш обов’язок – зберегти наших дітей в умовах війни і подбати про них сьогодні заради щасливого майбутнього під мирним небом!

Анна Стожко

Шеф-редактор UPMP, журналіст проєкту StopLie, ведуча програми "Філософія особистості з Анною Стожко". Член Спілки польських журналістів. Координатор проєктів Польсько-Української Господарчої Палати. Проєктний директор БФ Польсько-Українського Партнерства