Польський стенд на виставці InterBuildExpo 2021: пропозиція польських компаній на будівельній виставці в Києві

Польський стенд на виставці InterBuildExpo 2021: пропозиція польських компаній на будівельній виставці в Києві

Понад 20 польських компаній, експонентів та учасників економічної місії представлять свій експортний потенціал під час виставки InterbuildExpo 17-19 березня у Києві. До реалізації ініціативи залучена Польсько-Українська Господарча Палата.

Цей найбільший виставковий захід в будівельній галузі в Україні  місцем для організації польського національного стенду та насиченою програмою ділових заходів і зустрічей польських та українських фірм.

Присутність Польщі на даній виставці є результатом реалізації галузевої програми “Будівництво та оздоблення будівель” Міністерства розвитку, праці та технологій, а також значення України як важливого партнера у будівельній галузі. Польсько-Українська Господарча Палата співпрацює з головним оператором цієї події MPromotion у реалізації програми польської економічної місії.

В2В зустрічі будуть проходити 17 березня 2021 року від 11:00 до 13:30 год.
Місце проведення:  Міжнародний виставковий центр м. Київ, Броварський проспект, 15  
Павільйон InterBuildExpo 2021– виставкове місце № 1A261
 
Для участі у заході просимо зареєструватись за посиланням: 

 

Кілька показників, що характеризують потенціал польської будівельної галузі.

2019 року польський експорт товарів у цій галузі склав 8,2 млрд євро, що означає збільшення на 7% порівняно з 2018 роком.

Домінуючим напрямком експорту (частка 78%) є країни ЄС, яким було продано товарів на 6,8 млрд. євро. Експорт на суму 1,4 млрд. євро надійшов на ринки країн, що не входять до ЄС, їх частка у світовому польському експорті цієї галузі становила 22%. Частка експорту польської будівельної галузі в загальному експорті характеризується постійною тенденцією до зростання; у 2010 р. – 2,97%, у 2019 р. – 3,48%.

У 2019 році Польща експортувала в Україну товарів будівельної галузі на суму 163 млн євро, що поставило Україну на третє місце серед 20 найбільших країн-імпортерів серед групи країн не Євросоюзу, після Норвегії (364 млн євро), Росії (258 млн євро), перед США (103 млн. євро, Швейцарія (99 млн. євро). Середньорічна вартість польського експорту в Україну за останні 10 років становила 149 млн. євро.

З точки зору вартості найважливішими товарами польського експорту в Україну є: тротуарна плитка, плитка та стінові плити (32 млн. євро); фарби, лаки, лаки (25 млн. євро); кріплення та фурнітура для будівель, крім замків та петель (10 млн. євро); печі, плити, конфорки (6 мільйонів євро); керамічний сантехнічний посуд (6 млн. євро); радіатори центрального опалення (6 млн. євро).

Експорт товарів польської будівельної галузі до України ілюструє лише частину діяльності польських компаній на цьому ринку. Безсумнівно, це доповнюється інвестиційною діяльністю багатьох польських підприємств, що виробляють будівельні та оздоблювальні матеріали як суб’єкти українського законодавства (включаючи вікна, сходи, керамічну сантехніку, підлоги). Будівельні послуги, що надаються польськими компаніями (будівництво готелів, адміністративні будівлі, спортивні споруди), також дуже характерні для польської діяльності в Україні.

Запрошуємо відвідати польський стенд на виставці InterBuildExpo – стенд № 1A261, зал № 3.

Адреса: Міжнародний виставковий центр, проспект Броварський, 15

https://www.pol-ukr.com/zaproszenie-do-udzialu-w-targach-i-misji-gospodarczej-do-kijowa-w-dniach-17-19-03-2021/

 

Анна Стожко

Шеф-редактор UPMP, журналіст проєкту StopLie, ведуча програми "Філософія особистості з Анною Стожко". Член Спілки польських журналістів. Координатор проєктів Польсько-Української Господарчої Палати. Проєктний директор БФ Польсько-Українського Партнерства