Польсько-Українська Господарча Палата на Другому щорічному форумі UkraineInvest  “MAKE in UA”

Польсько-Українська Господарча Палата на Другому щорічному форумі UkraineInvest “MAKE in UA”

У Києві 14 грудня відбувся Другий щорічний форум UkraineInvest  “MAKE in UA” (Виробляй в Україні). Представники Польсько-Української Господарчої Палати відвідали захід на запрошення партнера – Офісу залучення інвестицій UkraineInvest. На форумі презентовано основні економічні досягнення держави і програма залучення інвестицій у виробничий сектор економіки України.

Захід організовано UkraineInvest за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Гостями стали високопосадовці країни та іноземні партнери-інвестори, а також представники українського бізнесу з успішним досвідом. 

             

З вітальним словом першим виступив  Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Серед гостей з промовами на “MAKE in UA” були Народний депутат України, Голова депутатської фракції політичної партії «Слуга Народу», голова наглядової ради UkraineInvest Давид Арахамія, Народний депутат України, Голова Тимчасової спеціальної комісії ВРУ з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко, Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов та заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря.

Сергій Цівкач – виконавчий директор UkraineInvest презентував програму “MAKE in UA”.  Під час Другого щорічного форуму спікери обговорили роль міжнародних фінансових організацій у підтримці інвестиційних проектів в Україні.

На заході також виступили: Джейсон Пеллмар – Голова представництва IFC в Україні, Білорусі та Молдові, Жан-Ерік де Загон – Голова представництва Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в Україні,  Ірина Кравченко – Заступник Голови ЄБРР в Україні та ін.

Говорили й про необхідність  масштабної промоції в Україні та світі залучення інвестицій у виробничий сектор України. Тут вагома роль надається бізнес-дипломатії – неформальній комунікації між державою, бізнесом та експертами з метою просування інвестиційного іміджу України. У цій дискусії взяли участь: Ольга Трофімцева – Посол з особливих доручень з питань координації роботи Ради експортерів та інвесторів Міністерства Закордонних Справ України, Андрій Садовий – Львівський міський голова, Павло Кириленко – Голова Донецької ОДА, Віталій Коваль – Голова Рівненської ОДА, Павло Ґрод – Президент Світового Конгресу Українців, Президент Rodan Energy, Александер Маркус, Голова Правління Німецько-Української промислово-торговельної палати, Анна Дерев’янко – Виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації, Геннадій Чижиков – Президент Торгово-промислової палати України, Марко Тосон – Почесний Консул України в Італії та Президент Confindustria Ucraina.

Цього ж дня у ході форуму повідомлено, що подано першу заявку до Мінекономіки по закону про “інвест-нянь” (будівництво заводу будівельних матеріалів),  а також, що на днях буде подано ще одну (агропереробка з іноваційними технологіями).

“Виробничий сектор повинен стати наступним економічним успіхом України, накшталт IT/Fintech, маємо всі шанси та передумови. Наша мета подвоєння притоку ПІІ у виробництво до 2025 року” – зазначив Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач.
Понад 100 учасників офлайн, 700 онлайн з понад 40 країн світу. Серед них на заході раді були зустріти  партнерів ПУГП з PAIH (Polska Agencja Inwestycji i Handlu) та ZAMMLER Group.
Дякуємо Сергію Цівкачу та колективу UkraineInvest за запрошення!

Передивитися захід можна за посиланнями: YouTube stream українською – https://bit.ly/3oQW2fV

Анна Стожко

Шеф-редактор UPMP, журналіст проєкту StopLie, ведуча програми "Філософія особистості з Анною Стожко". Член Спілки польських журналістів. Координатор проєктів Польсько-Української Господарчої Палати. Проєктний директор БФ Польсько-Українського Партнерства