Польсько-Українська Господарча Палата продовжує розвивати відносини з українськими регіонами: Закарпаття та Тернопільщина активізують співпрацю

Польсько-Українська Господарча Палата продовжує розвивати відносини з українськими регіонами: Закарпаття та Тернопільщина активізують співпрацю

Після місцевих виборів наприкінці 2020 року  органи місцевого самоврядування (ОМС) взялися за роботу, зокрема активізуючи діяльність із бізнес колами як на місцевому, так і міжнародному рівні. Польсько-Українська Господарча Палата в Україні радо відгукнулася на звернення органів місцевого самоврядування Закарпатської та Тернопільської областей стосовно співпраці.

Так, у Києві 12 травня до офісу Польсько-Української Господарчої Палати завітали Голова Тернопільської обласної ради пан Михайло Головко зі своїм радником з міжнародної діяльності паном Русланом Куликом. Під час зустрічі Перший Віце-президент Палати Олег Дубіш та директор представництва ПУГП в Україні Вікторія Яловенко говорили з поважними гостями про потенційну співпрацю, зокрема спільні проекти для Тернопільщини. Сторони домовилися про підписання меморандуму між Тернопільською обласною радою та Польсько-Українською Господарчою Палатою. 

Про співпрацю з Тернопільською обласною радою розповімо в окремому матеріалі, а сьогодні ж, як учасниця роботи з ОМС, хочу присвятити окрему увагу поїздці до Ужгорода, заквітчаного неймовірними сакурами та магноліями.

             

Під час мого перебування в Ужгороді 6 травня від імені ПУГП відвідала міську раду на запрошення Голови м. Ужгорода пана Богдана Андріїва. На зустрічі були присутні в.о. міського голови, заступник Ужгородського міського голови Вадим Борець, заступник начальника управління економічного розвитку міста-начальник відділу зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та туризму Василь Цап і заступник начальника управління міжнародного співробітництва та інновацій-начальник відділу грантової роботи та інновацій Дмитро Мірошніков.

Обговорили організацією SMART CITY, проекти з енергоефективності, реалізацію програм обміну досвідом, підтримки бізнесу та експорту продукції місцевих підприємств. Вадим Борець розповів про пріоритети соціально-економічного розвитку Ужгорода, з якими міжнародними організаціями та у яких напрямах співпрацює Ужгородська міська рада, які гранти нині реалізуються і які в перспективі. Під час переговорів йшлося також про залучення коштів польського бізнесу в сферу послуг, зокрема громадський транспорт, систему міського велопрокату, ймовірність проведення в Ужгороді міжнародного бізнес-форуму. Домовилися, що Ужгород подасть пропозиції щодо пріоритетних сфер економіки, які потребують іноземних інвестицій, після чого відбудеться підписання меморандуму про співпрацю між Ужгородською міською радою та Польсько-Українською Господарчою Палатою:

https://rada-uzhgorod.gov.ua/post/pro-spivpratsiu-z-polsko-ukrainskoiu-hospodarchoiu-palatoiu-ishlosia-v-uzhhorodskii-miskradi?fbclid=IwAR0FWGPFsPjtbItlVxYh6e9w3WijmqQvcyF_VA1GC9HswfuTUHZbcBL6WD4

Не можу не відмітити туристичну привабливість Закарпаття, зокрема самого Ужгорода:

   

Наступного дня, 7 квітня, приймала Закарпатська ОДА. Ділова зустріч відбулася з Начальником управління єврорегіональної співпраці паном Олександром Білаком. Говорили про туристичний потенціал Закарпаття, тісні контакти із Підкарпатським воєводством Польщі, бажання географічного розширення співпраці з Польщею через співробітництва з Палатою. 

Польсько-Українська Господарча Палата відкрита до співпраці.

Анна Стожко

Шеф-редактор UPMP, журналіст проєкту StopLie, ведуча програми "Філософія особистості з Анною Стожко". Член Спілки польських журналістів. Координатор проєктів Польсько-Української Господарчої Палати. Проєктний директор БФ Польсько-Українського Партнерства