Про F-16 і не тільки...
https://www.radiosvoboda.org/a/f-16-ukraine-holubtsov/32983173.html

Про F-16 і не тільки…

Про F-16 і не тільки…
Цікаве і пізнавальне інтерв’ю начальника авіації Командування Повітряних Сил проекту Радіо Свобода “Донбас Реалії” бригадного генерала Голубцова. Як на мене надто важливо для тих регіонів, які росіяни тероризують КАБами і ФАБами, зокрема для Харкова.
“– І, власне, коли F-16 з’являться в Україні і наскільки відчутною буде їхня кількість?
– Я думаю, що першим, хто про це має право сказати, це найвище військово-політичне керівництво. Я можу лише сказати, що відповідно до існуючих планів це буде в цьому році. А який місяць, який день, завтра чи в серпні, я думаю, я не в праві це коментувати. Але відповідно до тих планів, які в нас є, цей рік має бути в Україні з F-16. Давайте залишимо цю інформацію інтригуючою для росіян. Я думаю, вони перші повинні відчути на своїй шкурі, що F-16 в Україні є.
– Наскільки відчутною буде кількість? Звісно, без цифр, але…
– Авіація воює парами, ланками, ескадрильями. Ми будемо починати з меншого і нарощувати. Я думаю, щонайменше ланка у нас точно буде. Щонайменше. Хоча це мінімум. Може бути і більше. “Кінець цитати. Більше за посиланнями:

https://www.radiosvoboda.org/a/f-16-ukraine-holubtsov/32983173.html

Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати