Програма святкування Дня кримськотатарського прапора у Києві

Програма святкування Дня кримськотатарського прапора у Києві

Програма святкування Дня кримськотатарського прапора у Києві.

О 8-30 ранку в аеропорт «Бориспіль» прибуває кримськотатарський прапор, який в рамках акції «Об’єднані прапором – #LIBERATECRIMEA» побував у 28 країнах світу. На святкову зустріч прапора запрошуються всі бажаючі.

О 12-00 в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2) активісти міжнародного руху за деокупацію Криму і солідарність з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA розкажуть про підсумки акції «Об’єднані прапором – #LIBERATECRIMEA», в рамках якої кримськотатарський прапор протягом 9 місяців подорожував світом і побував у 28 країнах.

Учасники також розкажуть про заходи до Дня кримськотатарського прапора, які пройдуть 26 червня у Києві.

Спікери:

Ескендер Барієв – активіст міжнародного руху #LIBERATECRIMEA (Україна), Голова правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, координатор акції “Об’єднані Прапором – #LIBERATECRIMEA”;

Микола Круцик – активіст міжнародного руху #LIBERATECRIMEA (Ірландія), координатор акції “Об’єднані Прапором – #LIBERATECRIMEA”;

Олена Топчу – активіст міжнародного руху #LIBERATECRIMEA (Туреччина);

Іоанна Бейтан – активіст міжнародного руху #LIBERATECRIMEA (Австрія);

Тимур Мамедов – активіст міжнародного руху #LIBERATECRIMEA (Ізраїль).

Вівторок, 25 червня:

12:45 – 13.00 – в м. Пирятин відбудеться хода з кримськотатарським прапором від Пирятинської міської ради до Будинку Культури;

13:00 – 14:00 – святкова зустріч гостей, виступи офіційних осіб і концертна програма біля Будинку Культури.

Всі бажаючі можуть поїхати до Пирятину на своїх автомобілях або дістатися своїм ходом на громадському транспорті. Виїзд на автомобілях з Києва запланований на 11-00.

Середа, 26 червня:

12-00 – відкриття виставки «Об’єднані прапором – #LIBERATECRIMEA» перед будівлею КМДА, вул. Хрещатик, 36.

15:00 – 18:00 – міжнародний форум «Об’єднані прапором – #LIBERATECRIMEA», присвячений Дню кримськотатарського прапора (колонний зал КМДА, вул. Хрещатик, 36).

Для участі на форумі просимо заповнити Google Форму.

17:30 – 18:30 – автопробіг, присвячений Дню кримськотатарського прапора. Старт запланований від головного корпусу КПІ. Учасники автопробігу під’їжджають на Хрещатик до місця початку ходи, і повільно їдуть по Хрещатику паралельно з ходою. Фініш одночасно із завершенням ходи на Майдані Незалежності.

17:30 – 19.00 – конкурс дитячих малюнків на Майдані Незалежності.

18:30 – 19:00 – хода Хрещатиком (кримськотатарський прапор, який об’їздив 28 країн, 40-метровий кримськотатарський прапор, прапори активістів з різних країн, вишита карта України). Місце збору і початку ходи – частина тротуару навпроти магазину «Рошен» біля Бессарабської площі (Хрещатик, 29). Завершення ходи на Майдані Незалежності.

19.00 – 20.00 – мітинг на Майдані Незалежності.

Організатори: Кримськотатарський Ресурсний Центр, Меджліс кримськотатарського народу, міжнародний рух за деокупацію Криму і солідарність з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA, Національний меморіальний комплекс героїв Небесної Сотні – Музей революції гідності, КМДА, Пирятинська міська рада, Кримський дім та Кримська родина.

Запрошуємо всіх приєднатися до заходів, присвячених Дню кримськотатарського прапора.

Ескендер Барієв

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.