Законодавчі ініціативи по боротьбі з шахрайством у міжнародному працевлаштуванні

Законодавчі ініціативи по боротьбі з шахрайством у міжнародному працевлаштуванні

10 грудня об 11:00 в агентстві «Укрінформ» відбудеться прес-конференція на тему: «Законодавчі ініціативи по боротьбі з шахрайством у міжнародному працевлаштуванні».

Організатор: Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування

Учасники: Галина Третьякова, народний депутат України; Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування, Олексій Антипович; керівник Соціологічної групи «Рейтинг».

Під час прес-конференції будуть висвітлені наступні питання:

– Міграційні настрої населення України в кінці 2019-го року. Як за останній час змінилося відношення громадян до трудової міграції, які країни найбільше їх приваблюють та наскільки багато часу вони готові проводити на заробітках?

– Необхідність боротьби з шахрайством у галузі міжнародного працевлаштування. Потрібно законодавчо заборонити компаніям – посередникам брати гроші з українців за пошук роботи та встановити великі суми штрафів за порушення цієї норми. Компанії – посередники повинні отримувати прибуток від роботодавців за кордоном, які замовляють їхні послуги. До речі, така схема діє у більшості розвинутих країн світу і в Україні щодо внутрішнього працевлаштування.

– Важливість прийняття законопроекту №2365, адже він дозволить припинити шахрайство у сфері міжнародного працевлаштування та захистити українських трудових мігрантів. Законопроект направлений виключно на вирішення соціальних проблем у сфері працевлаштування за кордоном та покликаний підвищити довіру суспільства до влади.

Василь Воскобойник

Президент всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування