Близько 5 млрд злотих інвестицій для Нижньої Сілезії залучає фабрика Toyota

Близько 5 млрд злотих інвестицій для Нижньої Сілезії залучає фабрика Toyota

Підприємство Toyota в Єлчу-Ласковіце розпочинає виробництво бензинових двигунів останнього покоління, розроблених як частина глобальної платформи TNGA Toyota (Toyota New Global Architecture). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Розпочалася реалізація ще одного проекту фабрики Toyota, з чотирьох запланованих у Польщі, щодо виробництва гібридної технології. Рік тому у Валбжиху було запущено виробництво гібридних електричних коробок передач. Нове виробництва – це додатково 200 робочих місць. Наразі на виробництві задіяно 450 осіб.

Кожен другий автомобіль Toyota в Європі (52%) і кожен третій у Польщі (35%) продається в гібридній версії, тобто поєднуючи традиційне згоряння за допомогою електричного приводу.

У рамках інвестицій на загальну суму 770 млн. злотих для обох двигунів TNGA були створені абсолютно нові виробничі лінії, це — автоматизоване виробництво, більша ефективність та краща ергономіка роботи.

Відкриття нового підприємства з виробництва двигунів у Єлчу-Ласковіце відбулося у присутності Державного секретаря Міністерства інвестицій та розвитку Гжегожа Пуди, Державного секретаря Міністерства енергетики Кшиштофа Кубова, президента Toyota Motor Europe доктора Йохана ван Зіля та представників управління корпорації Toyota Motor.

Фото: Facebook Cezary Przybylski — Marszałek Województwa Dolnośląskiego

Присутніх привітав Маршалек воєводства Нижня Сілезія Цезари Пшибильський. «Нижня Сілезія – один із європейських регіонів з найактивнішим розвитком. Це б не було можливо, якби не наш величезний інвестиційний потенціал. Світові підприємства, такі як Toyota цінують не тільки економічні якості Нижньої Сілезії, а й обов’язковість та відданість працівників», — зазначив пан Пшибильський.

Разом із реалізованими на даний час проектами рівень інвестицій як у заводів Toyota Motor Manufacturing Poland, розташованих у Валбжиху, так і в Єлчу-Ласковіце, збільшиться до майже 5 мільярдів злотих.