На східний кордон Польщі планують скерувати додаткові сили
Ілюстраційне фото gov.pl Creative Commons: 3.0 Polska (CC BY-NC-ND 3.0 PL)

На східний кордон Польщі планують скерувати додаткові сили

Завданням військових, які беруть участь в операції «Безпечне Підляшшя», буде підтримка Прикордонної служби. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

За два тижні на східному кордоні Польщі розпочнеться операція Війська Польського «Безпечне Підляшшя». За словами заступника міністра національної оборони Цезари Томчика, вона має замінити нинішні операції «Гриф» і «Ренґав», а її метою є посилення залучення польських збройних сил до охорони східного кордону.

Посадовець наголосив, що завданням військових, які беруть участь в операції «Безпечне Підляшшя», буде підтримка Прикордонної служби.

«Перш за все це підтримка прикоронників, друге задання — це підтримка оборонних спроможностей, і третє — це допомога силам, що зводитимуть Східний Щит. Цей проект ми розпочнемо реалізовувати уже невдовзі. А відтак скеровані сили підстрахують інженерні підрозділи. Так щоб можна було взятися до реалізації проекту».

Зараз на східному кордоні Польщі несуть службу приблизно 6 тисяч військових. Міністерство національної оборони планує збільшити цю кількість до 8 тисяч.

Операція «Безпечне Підляшшя» триватиме до тих пір, поки компонент охорони кордону, який складатиметься з 10 батальйонів, розташованих у Підляському, Вармінсько-Мазурському, Люблінському та Підкарпатському воєводствах, не досягне боєздатності.

IAR/І.Я.