Оприлюднено дані на тему промислового виробництва в Польщі
http://external.polskieradio.pl/files/0a230dbd-747e-42f6-9efb-a98464bb50f4.file

Оприлюднено дані на тему промислового виробництва в Польщі

Порівняно з лютим минулого року, реалізована продукція зросла на 7,4 відсотка, а будівельно-монтажна – на 31,4 відсотка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Головне статистичне управління оприлюднило дані на тему промислового виробництва в Польщі за лютий. Порівняно з лютим минулого року, реалізована продукція зросла на 7,4 відсотка, а будівельно-монтажна продукція – на 31,4 відсотка. Минулого місяця також зросла кількість введених в експлуатацію квартир.

Економіст Лукаш Буґай відзначив, що ринок очікував дещо кращих даних, проте результати все-таки є позитивними. Експерт також звернув увагу на дуже корисні результати будівельно-монтажної галузі. «Попри негативні погодні умови, які були несприятливими особливо наприкінці лютого, набули темпу інфраструктурні інвестиції; у випадку споруд сухопутної та водної інженерії динаміка сягає 65 відсотків. Зросло використання енергії, води, газу; гірництво – дещо на мінусі, понад 3 відсотки. Сумарні дані постійно є позитивними, вказують, що інвестиції зрушили з місця», – сказав Лукаш Буґай.

Як повідомляє Головне статистичне управління, ціни промислового виробництва в лютому зменшилися, порівняно з торішнім результатом, на 0,2 відсотка, а порівняно з попереднім місяцем – на 0,3 відсотка.