Спікер Сенату звернувся до Полонії через закон про ІНП
http://www.polradio.pl/c53f15c9-0d67-468d-a351-076c36f493b5.file
AppleMark

Спікер Сенату звернувся до Полонії через закон про ІНП

«Саме час, аби вільна вже 29 років Польща домагалася історичної істини». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Спікер Сенату Станіслав Карчевський звернувся до Полонії із закликом домагатися історичної істини і захищати добре ім’я Польщі і поляків. Карчевський написав листа до полонійних осередків у зв’язку з прийняттям змін до закону про Інститут національної пам’яті. Лист було опубліковано на сторінці Сенату Польщі.

Станіслав Карчевський написав, що «протягом багатьох років поляки в Польщі і за кордоном зустрічаються з образливим, несправедливим, а передусім неправдивим формулюванням “польські табори смерті” та зі звинуваченнями поляків у співучасті в Голокості, що шкодять нашій гідності і національній гордості». Закон про Інститут національної пам’яті, – пише спікер Сенату, – «дозволить відкривати істину». «Саме час, аби вільна вже 29 років Польща домагалася історичної істини», – додав він.

Станіслав Карчевський звернувся до Полонії із закликом про організацію з цією метою семінарів, виставок, зустрічей і розсилання листів. «Прошу про документування і реагування на прояви антиполонізму, образливих для нас формулювань і думок. Прошу про повідомлення наших посольств, консульств і почесних консулів про наклепи, що шкодять доброму імені Польщі», – написав голова верхньої палати польського парламенту. Також він закликав поширювати ретельну інформацію про Польщу і поляків спираючись на багаторічні зв’язки з представниками місцевої влади різних країн та діячами громадських організацій.