У Варшаві пройшла Велика виставка тюльпанів
http://naszwybir.pl/wp-content/uploads/2018/03/photo5291873379596479408-1-702x336.jpg

У Варшаві пройшла Велика виставка тюльпанів

Хоча весна й зустріла нас снігом, у Варшаві, однак, можна знайти куточок, вщерть заповнений справжнісінькою атмосферою весни. З 16 до 18 березня у Музеї Палацу Яна Карла ІІІ у Вілянові вже вдесяте пройшла виставка тюльпанів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Близько 100 різних видів тюльпанів було представлено на виставці у Віляновському музеї. Навіть назви квітів тут є незвичайними: відвідувачі можуть помилуватись тюльпанами Google, Mamma Mia, або ж Vicing. Для створення своїх композицій найкращі польські флористи використали також нарциси та інші квіти і рослини.

На стінах зали висіли картини із зображенням тюльпанів, можна також скористатися порадниками і детальніше дізнатися як доглядати за квітами самостійно. Крім цього, відвідувачі мали нагоду дізнатися про різні методики вирощування тюльпанів, наприклад, ознайомитись із способом гідропонічного підживлення рослин.

На виставці гостям пропонували зіграти у своєрідну «лотерею», яка проводилась чотири рази на день,  а переможці отримували цікаві подарунки.

Огляд експозиції безкоштовний. Проте за квиток у парк треба було заплатити 5 злотих, для студентів та людей літнього віку — 3 злотих, для дітей до 16 років — 1 злотий. Діти до 7 років  проходили безплатно.

На виставці також працювали досвідчені аніматори, котрі пропонували малечі різні розваги, наприклад, розмальовувати воскові фігурки.

Ті, кому тема особливо цікава, змогли відвідати семінар «Мистецтво Тюльпанів».

На відміну від квіткових виставок, що проходять на київському Співочому Полі, де дивовижні рослинні композиції ростуть на ґрунті, і ними можна милуватися декілька тижнів поспіль, у музеї Палацу Яна Карла ІІІ квіти стоять просто у вазах, тому мають своєрідний «термін придатності».