У Вільнюсі підписали листа про газопровід «Північний потік – 2»
https://day.kyiv.ua/sites/default/files/news/09112017/ar-312209901.jpgmaxw980imageversionmaintopic1.jpg

У Вільнюсі підписали листа про газопровід «Північний потік – 2»

У листі пишеться, що енергетична безпека ставновить ключовий компонент об’єднаної і процвітаючої Європи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Газопровід “Північний потік – 2” спрямований на енергетичне узалежнення держав Європейського Союзу від Росії», – читаємо у листі, спрямованому до голів парламентів європейських країн. У Вільнюсі такий лист підписали керівники парламентів Польщі, Литви і Латвії. Україна і Молдова підписали його раніше.

«Завдяки тому, що цей документ підписала група країн, а не окремі держави, такий голос більш чутний», – сказав журналістам спікер Сейму Марек Кухцінський.

«Один принцип – загальне занепокоєння про безпеку усіх країн Європейського Союзу, а також країн, що знаходяться у східній її частині. Ми хочемо співпрацювати з усіма, але хочемо також, аби шанували і турботу про безпеку громадян наших балтійських країн і Польщі. Ми всі разом підтримуємо Україну, яка у ці дні веде тяжку боротьбу за свою Незалежність».

Як наголошує Марек Кухцінський, інша справа – це принцип солідарності і співпраці рівних з рівними, вільних з вільними, – це ж бо фундамент Європейського Союзу.
У листі пишеться, що енергетична безпека ставновить ключовий компонент об’єднаної і процвітаючої Європи. На думку авторів листа, незважаючи на те, що газопровід «Північний потік – 2» предствляють як комерційний проект, він, так насправді, є інструментом політики російської держави.

Польща, Литва, Україна, Латвія і Молдова закликали європейські країни гарантувати, що експлуатація газопроводу «Північний потік – 2» проходитиме згідно з євросоюзними правилами.